Brood voor ieder moment van de dag

Of je het nu wrapt, dipt, scheurt of smeert: met Almalika platbrood geniet je op ieder moment van de dag van een verrassende maaltijd! 

Zeg nou zelf, een gezellige maaltijd is het hoogtepunt van de dag. Het moment waarop je samen geniet van lekker eten. Het moment waarop je belevenissen en eten deelt. Heerlijk eten met familie of vrienden is misschien wel het mooiste wat er is. Ons geurige en smaakvolle platbrood maakt de maaltijd helemaal compleet. Je kunt Libanees platbrood op heel veel manieren en elk moment van de dag gebruiken. Zoals traditioneel als wrap gevuld met falafel. Maar je kunt ook gewoon een platbrood met pindakaas smeren. Platbrood past perfect bij een borrel met humus en olijven of gedipt in een dipsausje naast bitterballen en kaas. We maken een witte en een bruine variant. 

Oorspronkelijk uit de Levant, honderd procent uit Nederland

De Levant: het gebied ten oosten van de Middellandse Zee. Het land waar de morgenzon opkomt. Bakermat van de handel. Al eeuwenlang bakken mensen hier platbroden in houtovens, met graan uit de vruchtbare sikkel. Op de souqs, de altijd bruisende open markten, wordt het platbrood met veel kabaal aan de man gebracht. De houtovens hebben bij ons in Amsterdam plaatsgemaakt voor moderne machines. En de souq is verruild voor de supermarkt. Maar ons recept is al eeuwen onveranderd. En we houden ons proces zo authentiek mogelijk.