Onze missie

“Waarom moet ik helemaal naar Beiroet reizen om een goed broodje te kunnen krijgen?” Dat vroeg Bangin Yussif zich af. En dus begon hij in Amsterdam zelf een industriële bakkerij voor Libanees platbrood met de naam Almalika, wat Koningin betekent. Ons geurige en smaakvolle platbrood is de Koningin van elke maaltijd. Het is onze missie om de Nederlandse tafels te verrijken met heerlijk platbrood. We werken met pure grondstoffen van eigen bodem. We leveren aan alle retailers, van horeca tot groothandel.

Eerlijk en puur

Ons meel komt rechtstreeks van een negentiende-eeuwse windmolen uit de Achterhoek. Zo weten we zeker dat we een puur product krijgen, met een kwaliteit die niet onder doet voor het graan van de oevers langs de Eufraat. Na de oogst maalt de molenaar het graan op steen in zijn traditionele stellingmolen. Hij voegt er verder niets aan toe. Eerlijk en puur.

Passie

Vers van de molen ontvangen we de bloem in onze bakkerij in Amsterdam. Onze meesterbakker, befaamd in zijn geboortestreek, kent platbrood als geen ander. Hij bakt nog altijd met dezelfde passie als vroeger. Hij ziet toe op het proces en waarborgt de kwaliteit die we aan onze afnemers beloven. Daar hoort ook regelmatig proeven bij. Door de smaak proeft hij weer even de sfeer van de souq waar hij vroeger zijn brood aanprees. Vanuit onze bakkerij leveren we aan een aantal grote afnemers in Nederland en de EU.